Undgå dækslid og unødigt brændstofforbrug!

Komplet 4-hjulsudmåling til kun kr. 795,-

Bedre stabilitet på vejen!

Hjulvinklerne er en vigtig del af bilens undervogn, og de er med til at stabilisere bilens bevægelser og øger samtidig bilens styreegenskaber.

Fejl bør rettes med det samme!

For selv den bedste bilist kan det ske, at der påkøres en kantsten eller, at hjulvinklerne ændrer sig pga. helt normal slitage. Dette medfører, at et eller flere af dækkende slides skæve, og bilen kan herved begynde at trække til en af siderne.

For at undgå dette samt at spare dig for en slem økonomisk overraskelse grundet utilsigtet dækslitage, bør hjulvinklerne løbende kontrolleres.

Undgå at dine dæk slides skæve!

Bilens styretøjsdele og dæk skal løbende undersøges for mekaniske skader og skæv slitage. Slide styretøjsdele og skævt slidte dæk forringer bilens køreegenskaber. 

Derfor skal skadede dele og skæve dæk altid udskiftes. Efter udbedring og grund kontrol, udmåles hjulvinklerne med en computerstyret 4-hjulsudmåler. Denne 4-hjulsudmåling giver oplysninger om hjulenes vinkler, og hvor meget vinklerne evt. står uden for de styretøjsmål fabrikanten foreskriver. Derefter kan vinklerne justeres, så de atter er inden for fabriksmål.

Du kan spare mange penge på dæk og brændstof!

Skæve hjulvinkler fører altid til øget dækslitage og øget brændstofforbrug samtidigt med, at køresikkerheden forringes.

Derfor er det altid en god investering at få hjulvinklerne løbende kontrolleret.

Dette er specielt vigtigt på plug-in, hybrid og el-biler.

Hvordan justeres hjulvinkler?

Korrekt justeret hjulvinkler bevirker, at bilens hjulophængssystem fungerer korrekt. Bilen er behagelig at køre i, og sikkerheden er samtidig i top. 

Indstilling af forhjulene efter “løbslinjen”

Mange biler kan ikke justeres på baghjulene. Er skaden sket og et eller begge baghjul står forkert, kan disse fejl ofte rettes ved at udskifte defekte dele. 

Med en Hunter 4-hjulsudmåling er det dog ofte muligt at kompensere for mindre fejl ved, at forhjulene bliver justeret i forhold til baghjulenes “løbslinje”, hvilket er den linje, der dannes af retningerne, som baghjulene peger i.

Dermed kører bilen lige ud, og rattet står lige. Denne justeringsmetode er den økonomiske løsning på en del forekommende fejl. 

Indstilling af forhjulene efter efter den “geometriske centerlinje”

Den “geometriske centerlinje” er den linje, der løber igennem midtpunktet af for- og bagaksel. Når en bil kan justeres på baghjulene sker dette efter den “geometriske centerlinje”. 

Derefter justeres forhjulene efter samme linje. Dermed optimeres bilens kørestabilitet, og alle fire hjul står herefter nøjagtigt paralelle (lige ud) samtidigt med, at rattet også står lige. Denne justeringsmetode er langt at foretrække, da den giver det bedste resultat.

Hvor ofte skal hjulvinklerne kontrolleres?

Som udgangspunkt bør du få kontrolleret bilens hjulvinkler efter 15000 km, eller en gang om året. Du bør dog straks få kontrolleret bilens hjulvinkler og geometri, hvis du bemærker en eller flere af følgende punkter:

– Bilen trækker til siden

– Bilen kører ustabilt og/eller er svær at styre

– Rattet ryster

– Rattet føles tungt, når det drejes

– Ujævn slitage af et eller flere dæk

– Ved påkørsel af f.eks. kantsten

Få løst dit styretøjsproblem – Bestil 4-hjulsudmåling

Book en tid til 4-hjulsudmåling til din bil via knappen:

Servicebooking online

Servicebooking online

Kontakt informationer

Kjerulff A/S
Sverigesvej 12
DK-4200 Slagelse

5852 0815
info@kjerulff.dk

Scroll to Top

Test

Book prøvetur